donderdag 27 september 2012

Reizen via de dwarsstraat...

Dit lijkt de trip van nét wel te worden... Op de valreep vertrok ik toch nog met een nieuwe, slimme foon naar Londen. Een werkende dus, niet onbelangrijk.

Na een geweldige nachtrust van wel 2 uur liep de wekker om half 5 af. Huh? Enigszins verdwaasd gingen de dopjes los , maar gelukkig landde het kwartje snel... Londen! Exact op tijd tufte de trein naar Roosendaal station Zutphen uit. So far so good...
De exact-op-tijd-illusie duurde helaas maar tot Nijmegen. 'Wegens een sein- en wisselstoring rijdt deze trein maar tot Oss, het is nog onduidelijk of er bussen worden ingezet.' Gofferdegoffer! 'Herstel, deze trein rijdt niet verder dan Nijmegen, omreizen via Utrecht.' Op advies van de conducteur als een dolle een sprintje trekken naar de NSHispeed-balie. Eerst maar eens kijken of het überhaupt zin had om door te reizen als ik m'n Eurostar-aansluiting zou missen.
Geweldig... de balie ging pas om 7 uur open... Gelukkig was dat over 5 minuten... wachterdewacht... pomtiedom... 7 uur... Sesam open u... exact op tijd... Maar helaas, 'wij zijn geen NSHispeed, we doen alleen grensverkeer...' MegaHuh! Waarom zit er dan wel een
NSHispeed-sticker op de deur? Een wat? Daar, die sticker! Mevrouw wist het niet en schreef het 0900-nummer van NSHispeed op een papiertje. Daar moest ik maar even naar toe bellen. Tuut tuut... gesloten tot 8 uur. Dat was een driewerf gofferdegoffer! De drang de trein terug naar huis te nemen werd groter. Maar ik geef maar zo niet op. Terug naar de mevrouw die niet van NSHispeed was. Help!!! En dat deed ze. Ze pakte resoluut de telefoon en ging bellen. Ik ging met de taxi naar Den Bosch. Het zou er om hangen, volgens TaxiTomTom ging ik de trein op 2 minuten missen... Hoe hatelijk! We reden Nijmegen net uit toen de taximeneer een order kreeg... Omdraaien! Er moest nog iemand naar Den Bosch. 'Zo', zei hij, 'nu mis je de trein in ieder geval...' Vierwerf gofferdegoffer. De dame die instapte was net bij het station afgeleverd door dezelfde taxi, ze had beter kunnen blijven zitten.
Maar goed, we konden vertrekken... En hoera, wat een feest... in de ochtendspits van Nijmegen naar Den Bosch... het schoot niet op. Uiteindelijk werkte een andere NS-vertraging in ons voordeel, de trein van 8.50u had vertraging, hiephoi, daardoor haalden wij hem net. In de taxi waren de aardige mevrouw en ik inmiddels 'wij' geworden, lotgenoten die naar Brussel moesten... en rap een beetje.

In de taxi had ik NSHispeed gebeld. Het was geen probleem in Brussel overgeboekt te worden op de volgende trein. Plek zat, en de NS en Eurostar hadden afspraken gemaakt over dit soort akkefietjes. Gewoon naar de balie gaan en het wordt geregeld. Mooi! De reistijd van Den Bosch naar Roosendaal vloog voorbij. Superleuk gezelschap en dat was wederzijds. De
aardige dame was een gepensioneerde, reislustige lerares Frans onderweg naar haar broer in Zuid-Frankrijk. Ze wilde het naadje van de kous weten van mijn smartfoon en de social media. Het fascineerde haar en ze was aangenaam verrast wat daar allemaal mee kon. En haar beeld van Twitter en Facebook was ook behoorlijk bijgesteld vertelde ze bij aankomst in Brussel, in positieve zin dus. In Roosendaal konden we eindelijk genieten van een welverdiende bak koffie en bij mijn dubbele espresso kreeg ik zomaar een appelflap en die hebben we uiteraard gedeeld. Het zit ook weleens mee! En ik had dus aangenaam, gezellig reisgezelschap met meer dan genoeg gespreksstof! In Brussel scheidden onze wegen en realiseerde ik me weer eens dat dit leuke reisgezelschap toch mooi te danken was aan het gekloot op het spoor.

Het was tijd voor de zoveelste sprint , en wel naar de Eurostarbalie... Hier kreeg ik het geniale antwoord 'uw ticket kan niet omgeboekt worden' WAT???????????????????? Verwijzen naar het telefoongesprek en de blijkbaar toch niet bestaande afspraken tussen NS en Eurostar... Het hielp niet. En nee, ik heb ook geen vertragingsstempel op mijn ticket. Naar de balie gaan zou voldoende zijn. Niet dus. Gelukkig zat er een wijze mevrouw achter de balie ernaast... 'gewoon omboeken'. En zo geschiedde... Inmiddels is het 13.41 uur, typ ik een blog op mijn nieuwe, slimme foon en duikt de trein zo onder het Nauw van Calais...

Een reis met hobbels, maar zoals altijd... alles sal reg kom... En het is echt waar, in een dwarsstraat kom je de leukste dingen tegen!



vrijdag 21 september 2012

Een nieuw maatje...



Het verlies van Bob is nog vers, vergeten zal ik hem nooit en onvervangbaar is hij ook, maar toch... vanmiddag werd ik op slag verliefd op dit kleine mannetje. En net als bij Bob is het alsof we elkaar al jaren kennen... Welkom Sjon! We gaan er samen wat moois van maken!

En terwijl ik het opmaakvoorbeeld van de blog bekijk valt mijn oog op de datum (21-9-12) en de bizarre overeenkomst met de sterfdatum van Bob (12-9-12) . Het heeft zo moeten zijn...

woensdag 12 september 2012

Dag grote kleine vriend!



Rust zacht lieve Bob!

4 oktober 2001 - 12 september 2012

dinsdag 11 september 2012

Een beetje...



In februari ging het hard, ik dacht echt dat ik mijn kleine, oude baas snel kwijt zou zijn. Het is inmiddels september en godzijdank is hij er nog steeds. En weer holt het hard achteruit, iedere dag een beetje harder en iedere dag is een cadeautje. Stekelblind, soms zeer luidruchtig en snel ademhalend, ruim een kilo lichter dan in de kracht van zijn leven, kromme voorpootjes, maar verder nog steeds kerngezond, nieuwsgierig en alert. Volgens de dierenarts heeft hij nog een uitstekende hartslag voor een oude baas van 11 jaar.

En toch... ik denk niet dat we nog zo heel lang samen zullen zijn. Iedere dag nemen we een stukje afscheid, Bob wordt steeds aanhankelijker, alsof ook hij het aanvoelt. Lief was hij altijd, maar mij wassen... dat deed hij nooit... tot een paar weken geleden. Hij krult zich helemaal tegen mij aan en dan word ik gewassen, mijn arm, mijn hals, mijn neus... En in ruil krijgt hij Reiki en veel kusjes op zijn bolletje. En banaan, en witlof, en appel, en wortel... een verwend aapje, mijn lieve, trouwe maatje!


Een beetje...

Sterven doe je niet ineens
maar af en toe een beetje
en alle beetjes die je stierf,
't is vreemd, maar die vergeet je,
het is je dikwijls zelfs ontgaan,
je zegt ik ben wat moe,
maar op een keer dan ben je 
aan je laatste eindje toe.

[Toon Hermans]


zaterdag 8 september 2012

Al was het dan maar voor één dag...



Wijsje van het jaar...




When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

zondag 2 september 2012

Opstaan en weer doorgaan...



Tijdens het gevecht krijgt de strijder van het licht
vaak slagen te incasseren die hij niet verwachtte.
Hij weet dat in een oorlog ook de vijand veldslagen zal winnen.
Wanneer zoiets gebeurt, treurt hij om de wonden die hij heeft opgelopen.
Hij neemt rust om nieuwe krachten op te doen.
En meteen daarop trekt hij opnieuw
ten strijde om zijn dromen te verwezenlijken.

[uit: Strijders van het licht - Paulo Coelho]