woensdag 19 mei 2010

Van lekker koken en eten word ik blij :-)

Indische pindasoep met prei (2 personen)

2 eieren

1 ui

1 knoflookteentje

2 aardappelen

1 eetlepel olie

250 gr gesneden prei

0,5 liter groentebouillon

5 eetlepels pindakaas

1 eetlepel ketjap manis

1-2 theelepels sambal oelek

zout en peper

2 eetlepels gesnipperde bladselderij

Kook de eieren in 10 minuten hard.

Laat ze schrikken en pel ze. Prak de eieren fijn.

Snipper de gepelde ui en knoflook en snijd de geschilde aardappelen in blokjes.

Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee.

Giet de bouillon erbij en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

Roer de pindakaas, ketjap en sambal door de soep en breng hem verder op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met de geprakte eieren en bladselderij.

Lekker met stokbrood of kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten