maandag 25 juni 2012

Op deeltijd blote voeten...




Keuzes...
Soms moet je ze al heel snel weer maken...
De cirkel leek rond te zijn...
Maar...
Baan 1 >>> in de praktijk heel anders dan verwacht...
Baan 2 >>> in de praktijk nog veel leuker en interessanter dan verwacht...
Signalen vanuit mijn diepe binnenste >>> al heel snel, heel overduidelijk en niet te missen...
Knopen doorhakken >>> Gelukt!!!

Na vandaag dans ik op deeltijd blote voeten door het leven met een superleuke baan. En daarnaast heb ik weer tijd voor alle leuke, interessante, creatieve mensen en dingen die er verder op mijn pad komen... De ideale combi zoals ik 'm vorig jaar zomer, toen de blotevoetentocht vorm kreeg, voor ogen had... Ik ben een gelukkig mens!!!

Geluk is soms een zegening
- maar over het algemeen is het een verovering.
Het magische moment van de dag helpt ons te veranderen,
stuurt ons erop uit om onze dromen te verwezenlijken.
We zullen lijden,
moeilijke ogenblikken doormaken,
met vele teleurstellingen geconfronteerd worden
- maar alles is voorbijgaand en laat geen sporen na.
In de toekomst kunnen we achterom kijken,
trots en met ongeloof in eigen kunnen.

[Uit: Aan de oever van de Piedra huilde ik - Paulo Coelho]

zaterdag 23 juni 2012

Heerde is het mooiste plekkien...




Uit Heerde kom ik... geboren en getogen. Ik woon er al dik 14 jaar niet meer en missen... nee, dat woord komt voor Heerde niet voor in mijn vocabulaire. Heerde is niet gezellig, geen terrasjes, geen 'wij', de Hessendagen in de zomer zijn de afgelopen jaren een steeds grotere gatenkaas geworden. Het 'dorp' wordt steeds leger, winkels sluiten enz. Epe is veel gezelliger, dat hoor ik mijn hele leven lang al. En ja, vaak is dat ook zo.

Maar heel soms gebeurt er iets magisch in Heerde en dan word ik er als een magneet naar toe getrokken. Er staat iets te gebeuren, ik wil niet gaan... echt niet, maar op het allerlaatste nippertje spring ik toch in mijn blikje en cross ik naar Heerde. De huldiging van Gerard van Velde met Olympisch Goud... magisch, iedereen op de been op die koude winteravond in februari 2002, saamhorigheid, trots, echt iedereen samen.
2010 was verdrietig maar wel kippenvel. In de stromende regen stonden mensen langs de kant van de weg, de laatste rit van mijn zwager... naar het crematorium. Uiteraard was dit voor mij geen laatste nippertjesactie, maar hij past wel in het rijtje van de magische momenten. En afgelopen maart was het gelukkig weer een vrolijke noot die veel mensen op de been bracht... de pink wedding...

En toen was het gisteren, uur of 5... net thuis en *ploing* die 24uursactie, Samenloop voor Hoop... magneet... ik móest er naar toe. Staand een broodje naar binnengepropt en *vroem* naar Heerde. De openingsceremonie heb ik gemist, maar wow, wat indrukwekkend! Al die mensen die non-stop rondjes lopen voor het KWF, voor dierbaren, al die witte papieren herdenkingszakken met kaarsen rondom het parcours. Al die mensen en bedrijven, wat een geweldige vibe... ondanks de soms stromende regen, iedereen bléef! En alsof het zo moest zijn... er kwam een regenboog, hij was er maar heel even, maar zo mooi en ontroerend!



Ik ben inmiddels allang weer terug in Zutphen, maar mijn hoofd en hart zijn nog steeds in Heerde, bij al die mensen die samen iets heel moois doen gisteren en vandaag.
En apetrots, dat ben ik ook, op dat mooie dorp op de Veluwe en in het bijzonder op mijn stoere neefje van 11 die, ondanks zijn gebroken sleutelbeen, tóch heeft gelopen... midden in de nacht zelfs!

Ik woon al jaren met heel veel plezier in Zutphen, voel me helemaal thuis in de Achterhoek, maar je roots, die raak je blijkbaar nooit kwijt... Jan van Riemsdijk heeft het mooi verwoord, heel lang geleden.

Het Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
't Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
't Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grês (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier ku'j heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsch gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat z'oe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

't Heerder volk daor ku'j op bouwen
't Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied 'e zeijd en 'e meijd
As kind hê'k hier 'e loopen
Wat er ook gebeuren zal
'k Blieve trouw an disse woorden.
Heerde, Heerde bôvenal (2x).




maandag 11 juni 2012

Tijdloos...




But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

zondag 10 juni 2012

Ongrijpbaar mooi...





Wat is Reiki? Wat doet Reiki? Waaróm doe jij Reiki? Vragen, vragen en nog eens vragen. Ze zijn me de afgelopen maanden weer vaak gesteld. De theoretische uitleg is niet zo moeilijk, maar is, als je er nuchter over nadenkt, inderdaad nogal 'zweverig'... Hoe nuchter en simpel je het ook uitlegt...


Vanochtend vond ik dit korte berichtje (verzonden in het holst van de nacht) in mijn Facebook-inbox:
'Ze eet!!!!!! heb haar net een boterham met appelstroop gegeven ze eet HETTYYYYYYY'


Begin januari kreeg ik de vraag of ik de hond Reiki kon sturen. Ze heeft kanker, aflopende zaak, niets meer aan te doen, veel pijn, heel erg naar. Na een paar dagen Reiki sturen ging het gelukkig weer beter met de hond. Niet genezen van kanker, maar wel weer goede kwaliteit van leven.
En gisteren kreeg ik opnieuw de vraag of ik Reiki kon sturen, het ging helaas weer erg slecht.
Reiki kan niet toveren, ik kan niet toveren, maar als ik een paar uur na de Reikibehandeling zo'n bericht in mijn mailbox krijg... dan ben ik echt zó ongelovelijk blij en heel heel dankbaar voor de kracht van Reiki.


Het is zoals mijn Reikileraar het jaren geleden heel kort samenvatte: handen neerleggen = aan, handen weghalen = uit, zo simpel is het, maak het niet mooier, maar zeker ook niet minder mooi.


En zo is het...