woensdag 28 maart 2012

Piedoedeldiedom...

Weet je wat... ik ga hem gewoon inlijsten... mijn opvrolijklijflied... Werkt altijd!

Piedoedeldiedom, piedoedeldiedom, piedoedeldiedomdiedeeeeee... 


dinsdag 27 maart 2012

Je blijft bijzonder...



Ondanks dat ik regelmatig met een camera rondwandel op begraafplaatsen, kom ik er niet vaak om dierbaren op te zoeken. Niet omdat ik niet aan ze denk en ze vergeten ben, ik heb er gewoon niet zo'n behoefte aan. Mijn dierbaren zitten in mijn hart en dat heb ik altijd bij me.
Maar soms, heel soms, is er pats boem ineens die behoefte om toch even naar zo'n plek te gaan. Vraag me niet waarom, het gevoel is er ineens en de drang is dan ook heel sterk.

Gisteren was ik op de terugweg van Zwolle naar huis, A50, afslag Heerde... ik kon niet anders... afslaan en op weg naar Engelmanskamp, mooie, vredige begraafplaats middenin het bos.
Maar hoe vredig en mooi het daar ook is, het blijft een kl*teplek met veel verdriet. Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat mijn zusje ineens weduwe werd. Het verdriet slijt, de scherpe randjes zijn eraf, iedereen heeft zijn plekje weer gevonden, maar toch... als ik zo'n kaartje zie en het handschrift herken... dan vliegt het me weer aan. Het leven is soms gewoon keihard en oneerlijk!

vrijdag 23 maart 2012

De molen draait ook zonder jou...



Een blog van Seth Godin om in te lijsten! Toen ik mijn blote-voetenperiode aankondigde, kreeg ik naast  veel waarschuwingen, vooral veel 'ooooohs' en 'aaaaahs' in de trant van 'wat goed dat je dat doet' en 'wat goed dat je dat durft' en 'oooh, dat zou ik zoooo graag willen doen'. 
Toen ik eenmaal vol overtuiging in het grote, onzekere zwarte gat was gesprongen, veranderde de toon van veel reacties vrij snel. Goedbedoelde (daar ga ik vanuit) waarschuwingen en opmerkingen dat het moeilijk zou zijn om een nieuwe baan te vinden als ik niet snel weer zou gaan zoeken, dat ik moeilijk weer in een werkritme zou kunnen stappen, gewenning aan niets doen enz enz. Soms lijkt het wel alsof ik een luie profiteur ben in de ogen van anderen. Gelukkig zijn dat soort extreme reacties meer uitzondering dan regel, maar het raakt me wel... helaas. Ik leef al een paar maanden van mijn met heel hard werken verdiende spaargeld en niet van een uitkering. Ik hou mijn eigen broek op, zoals ik dat altijd doe en heb gedaan. 

Blijkbaar is het zo not done en vreemd in onze maatschappij om voor jezelf te kiezen, je even terug te trekken uit de mallemolen van de dagelijkse routines en alles wat zo vanzelfsprekend is om de balans op te maken van waar je staat en waar je naar toe wilt. Terug naar de kern, wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Van tevoren had ik geen plan, behalve dat ik wist hoe lang ik het uit zou kunnen zingen zonder inkomsten en dat ik wilde ervaren wie ik zou zijn als ik een tijdje in totale vrijheid (voor zover dat bestaat) zou leven.

Terugkijkend op de afgelopen maanden wordt deze periode met de dag waardevoller. Voor de buitenwereld heb ik misschien niet zoveel gedaan in de zin van zichtbare resultaten... Ik weet beter! En aangezien het mijn leven is, is dat het enige dat telt. One life, no return, no deposit! Denk daar maar eens over na!

maandag 19 maart 2012

Get the funk out...

No rotten apple's gonna spoil my fun!!!


Afgesneden...


Uit een van de allermooiste gedichten...

Zoveel soorten van verdriet,
ik noem ze niet.
Maar één, het afstand doen en scheiden.
En niet het snijden doet zo'n pijn,
maar het afgesneden zijn.

[uit: 'Sotto voce' - M. Vasalis]

woensdag 14 maart 2012

Grijns...

Wat een heerlijke, fijne, blije heppiedepeppie dag! Zo'n dag waarop je zonder aanwijsbare reden met een grote grijns op je gezicht wakker wordt. Zo'n vastgebakken grijns die er niet af te slaan is. In plaats van een wakker-word-wijsje in mijn hoofd stond er vanochtend ineens een mooie tekst op mijn netvlies. En met de wijsjes is het vanmiddag in de auto helemaal goed gekomen. In willekeurige volgorde een greep uit mijn favo blije wijsjes voor in de auto en waar dan ook... Enjoy!













enz enz enz enz enz enz enz
Dat dus!!!


dinsdag 13 maart 2012

Geketend in mijn bolletje...



Gevangen in je zorgen, hersenspinsels, 'wat als-gedachten', 'wat-vindt-gedachten' enz. Wie heeft er geen last van? Als hier kampioenschappen voor zouden worden gehouden, dan zou het een zware strijd worden met heel veel deelnemers.

De afgelopen maanden is het mij ondanks alle zorgeloze vrijheid op blote voeten in ieder geval niet gelukt te voorkomen dat mijn hoofd af en toe met mijn gedachten op de loop ging. Je ervan bewust zijn en de mallemolen op tijd stil zetten is natuurlijk al winst, maar wat zou het toch fijn zijn als die mallemolen gewoon never nooit meer aan zou gaan...

Ik ben een fan van Kahlil Gibran en mooie teksten, dat zal inmiddels wel zijn opgevallen, en ook over deze mallemolen heeft hij weer mooie woorden geschreven.

Vrij zijn in mijn eigen bolletje... dat moet toch te doen zijn...

***************************************************

Je dagen hoeven niet zonder zorgen te zijn en je nachten niet zonder behoeften en verdriet om echt vrij te zijn.
En juist door boven deze lasten uit te komen, zul je vrij zijn en zonder ketenen.
...
Wat je wenst en wat je vreest, wat je tegenstaat en wat je koestert, wat je nastreeft of ontvlucht, alles houdt elkaar in een voortdurende omhelzing staande.
Dat alles klampt zich aan elkaar vast in jou, als licht en schaduw.
En wanneer de schaduw vervaagt tot niets, wordt het licht, dat blijft,
zelf de schaduw van een ander licht.
En wanneer jouw vrijheid de ketenen verbreekt, wordt ze zelf de keten van een grotere vrijheid.

[uit: De Profeet - Kahlil Gibran]

zondag 11 maart 2012

Verstoppertje...



Laten we verstoppertje spelen.
Als je je verstopt in mijn hart,
kan ik je gemakkelijk vinden,
maar als je je achter jezelf verstopt,
heeft het geen zin je te zoeken.

Vreemd dat je medelijden hebt
met wie traag ter been zijn
en niet met wie traag van begrip zijn.
en dat je meer medelijden hebt
met wie blind van oog
dan met wie blind van hart zijn.

Wijsheid houdt op wijsheid te zijn
wanneer ze te trots wordt
om te huilen,
te ernstig om te lachen
en te zeer van zichzelf vervuld
om iets anders te zien dan zichzelf.

[uit: Zand en schuim - Kahlil Gibran]

No return and no deposit...



It's one life and there's no return and no deposit
One life, so it's time to open up your closet!



donderdag 8 maart 2012

Panta rhei...



Soms, heel soms klik ik weleens op het linkje van @4positiviteit in mijn timeline... En toeval bestaat niet... als ik het doe, is de tekst precies passend bij het moment.

Gisteren begon er zomaar weer van alles te borrelen en te bruisen. Ik had de laatste weken weer eens het gevoel op een dood spoor te zitten, onrust all over, maar gisterochtend was er ineens pats boem weer het 'flow'-gevoel.
Ondanks dat de sollicitatie niet liep zoals gewenst, klopte het gewoon allemaal, de hele dag. Het begon met een prachtige zonsopkomst. In Zwolle word ik altijd erg blij van de stoeptegels, de expositie 'Door geloof gedreven' in het Stedelijk Museum raakte de juiste snaar en bij De Slegte liep ik 'zomaar' tegen twee qua onderwerp totaal verschillende boeken aan die ook precies pasten. 2x een gevalletje 'je oog valt erop en je weet dat het klopt', zonder dat je er eigenlijk in hoeft te kijken of de flaptekst moet lezen.
En alsof er nog niet genoeg flow was. Dankzij een tweet gisteren van @ladystokroos over de netwerkbijeenkomst van Kunstweb Lochem heb ik me daar ook eindelijk maar eens aangemeld en ben ik uiteraard ook aangeschoven bij de bijeenkomst in Harfsen gisteravond. Leuk!

En toen werd het ochtend en vond ik dit gedicht in mijn Twitter timeline. Ik had hem zelf kunnen, of beter gezegd, willen schrijven!

***************************************************

Optimist

Mijn best mogelijke toekomst
waar ik me op voorbereid
ik ga zitten en neem de tijd.
Visualiseren met de ogen dicht
op echt willen en dromen gericht.

Mijn best mogelijke toekomst
diepe wensen ontdekkend
in gedachte al verbazingwekkend.
Enthousiast strevend naar een doel
geeft op zichzelf een heerlijk gevoel.

Mijn best mogelijke toekomst
overwinnend de angstige gedachte
om het mooiste te mogen verwachten.
Glimlachend over mijn kansen
plezierig springen, juichen en dansen.

Mijn beste mogelijke toekomst
is mee waaien met de juiste wind
is doen wat ik nu denk en vind.
Verheugd raak ik er alvast aan gewend
mijn mooie toekomst is wat ik nu uitzend.

[bron: 4positiviteit - Mark]

woensdag 7 maart 2012

Taurus...

Vandaag bij De Slegte voor 3 euro een prachtig mooi boekje gescoord met tekeningen, foto's en gedichten van André Schulten. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar na een paar bladzijden bladeren was ik meteen verkocht, erg mooi, aansprekend en inspirerend. Dit gedicht met tekening spreekt mij uiteraard reuze aan als rasechte volbloed Stier...


[uit: het klopt - André Schulten]

dinsdag 6 maart 2012

De vaas kan maar zo dichtbij zijn...


Wijze woorden, quotes, gekke, mooie, grappige en soms rake uitspraken, ik ben er dol op. Ik heb inmiddels een fijn lijstje dat ik nog net niet heb laten tatoeëren, daar hou ik dan weer niet zo van. Ze slingeren gewoon overal door mijn huis heen, op het prikbord, in boekjes, op kattenbelletjes, op Twitter en soms kalk ik er één of twee op mijn whiteboard... just to remind myself... Want een tekst mooi en goed vinden is één, er naar leven is twee... Bij het verzamelen van een greep uit mijn favorieten viel het me in ieder geval op dat het overgrote deel heppiedepeppie is, dat was wel een fijne constatering :-)) Gewoon leven en genieten dus...

  • Enjoy life! There's plenty of time to be dead!
  • Alles sal reg kom!
  • Nothing lasts forever in this wicked world, not even our troubles...
  • Happiness!!! Free to sing, laugh, dance... Create!!!
  • Stilstaand water gaat stinken. (H_e_t_t_y)
  • Never apologize for showing feelings. When you do so, you apologize for the truth. (Benjamin Disraeli)
  • You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one... (John Lennon - Imagine)
  • And ever has it been known that love knows not its own depth until the hour of separation. (Kahlil Gibran)
  • The grass is always greener where you water it.
  • Leven is meervoud van lef. (Loesje)
  • Geniet nooit met mate. (Loesje)
  • When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile. 
  • Be yourself, everybody else is taken. (Oscar Wilde)
  • If you don't like something change it, if you can't change it, change the way you think about it. (Mary Engelbreit)
  • enz. enz. enz. 
           [waar niets achter staat... >>>> bron onbekend]



maandag 5 maart 2012

Koorddansen...


Strepen, grenzen, balans... aantrekken & afstoten, geven & nemen. Wie bepaalt wat en hoe ga je ermee om als de grenzen steeds verschuiven of ongelijk zijn? Mag ieder hetzelfde of mag de een net iets meer dan de ander? Het voelt soms als koorddansen, en dan vooral heel erg ongeoefend. Vooruit, achteruit, stukje naar links, stukje naar rechts, naar beneden donderen, opstaan en daar gaan we weer... van voor af aan... En hoe lang ga je daar dan mee door? En wie bepaalt wat dus? Dat zou niet eens een vraag moet zijn, ieder bepaalt zijn eigen grenzen, maar zo simpel als het lijkt, zo makkelijk is het in de praktijk niet, niet altijd in ieder geval. 

Deze tekst kwam ik net tegen, hij past wel... Inlijsten, ophangen en uit het hoofd leren!

***************************************************
Er bestaat een woord dat veel mensen maar met moeite in de mond nemen: nee.
Wie nooit nee zegt, vindt zichzelf een genereus, begripvol en beschaafd mens, want nee zegt men niet,
het riekt naar egoïsme, getuigt van weinig spiritualiteit.
Een strijder van het licht trapt niet in de val.
Soms kan iemand ja tegen een ander
en tegelijkertijd nee tegen zichzelf zeggen.
Daarom komt er nooit een ja over zijn lippen,
als zijn hart nee zegt.

[Uit: De strijders van het licht - Paulo Coelho]
***************************************************

zondag 4 maart 2012

Aanbevelingen...

Ik let er eigenlijk zelden op, de aanbevelingen die You Tube in de marge doet. Maar als ik er op let... dan zijn het blijvers. Een paar maanden geleden kwam ik zo bij Trust in your love en dus bij Bliss terecht. Als het vinyl was geweest, dan waren de groeven inmiddels verdwenen, zo vaak draai ik Bliss.

Een paar minuten geleden zag ik dit nummer vanuit mijn ooghoek in het lijstje rechts op mijn scherm. Klik... et voilà... ik heb er weer een blijver bij! Wat een gave, mooie uitvoering! Zo goed, dat ik het origineel op moest zoeken om weer even te weten hoe het ook alweer klonk, dat origineel...


vrijdag 2 maart 2012

Blij zijn kan zo simpel zijn...

Als je uren later nog steeds met een grote grijns op je gezicht zit... dan was het echt echt heel erg leuk... Er zijn vanmiddag veel mensen blij gemaakt op een bijna doodnormale vrijdagmiddag in het super Hervormde Veluwse Heerde waar nooit zoveel reuring in de tent is.

Oordeel zelf...

http://www.youtube.com/playlist?list=PLF8FB50802DAA2E29&feature=mh_lolz


Jurgen & Albertus, heel veel geluk samen!


donderdag 1 maart 2012

De cirkel is rond...

Via Woman, de Editors, Bliss, nog meer Anouk en nog veel meer wijsjes, strepen trekkend gewoon weer terug bij............. Womaaannnnnn, mijn wijsje van het najaar van 2011! De cirkel is rond! Joehoe!!! Die gaat weer vaak voorbij komen :o)))